Vrijdag 29 maart 2024
Aanvang: 20:00

Provisional + KarnabaharEntree: Gratis
Locatie: Radarcafé

Karnabahar (21:00)

Wat op het eerste gezicht klinkt als een ondoenlijke combinatie, blijkt op Karnabahar’s debuut-EP Insurrección de los Incontentables als een handschoen te passen. Op de EP brengt de band (met leden afkomstig uit Argentinië, Turkije, het VK en Nederland) namelijk naadloos jaren negentig/nul geïnspireerde screamo en folk samen. De gitaarpartijen die je aan het begin van het eerste nummer ‘Çıkmaz’ (impasse in het Turks) hoort laten al gelijk blijken dat je niet naar een reguliere screamoband luistert. Ze klinken melodisch op een onverwachtse manier, als folkmelodieën die sneller gespeeld worden. Al gauw volgen ook de genre-elementen die je zou verwachten en die de rest van de EP terug blijven komen. Complexe ritmes gaan gepaard met afwijkende maatsoorten. Rustigere stukken slaan in halsbrekende ommezwaaien over in hectische, glorieuze chaos.

 Provisional (22:30)

Provisional is een gloednieuwe band uit Rotterdam/Den Haag, grofweg beïnvloed door een verscheidenheid aan metal/hardcore-genres. Het viertal, met leden uit Argentinië, Nederland en Portugal, is klaar om in 2024 het podium te veroveren. Met een wervelwind van menselijke emoties, puur gebracht in een fusie van een vuistslag in het gezicht en een zachte aanraking. Dikke gitaar- en basriffs, behendige drums en harde vocalen gegarandeerd.

Onlangs nam Provisional hun eerste EP op in de Far Out Studio in Rotterdam. De eerste single en videoclip staan op het punt om rond februari/maart 2024 de wereld in te gaan.

Provisional is:
Jurjen van Mourik (zang), Chris van Dalen (gitaar), Gonçalo Oliveira (bas), Nicolas Puig (drums)


Vertaald met DeepL.com (gratis versie)


Doors: 20:00