Vrijdag 12 januari 2024
Aanvang: 20:00

Ill Fittings + False PerspectiveEntree: Gratis
Locatie: Radarcafé

Ill Fittings

ILL Fittings is een Nederlandse indieband die in 2017 werd opgericht door broer en zus Yen en Tara. Sinds de oprichting van de band hebben ze verschillende singles uitgebracht, met een breed scala aan lyrische onderwerpen en muzikale stijlen. De muziek geeft op creatieve wijze een authentieke weergave van hun dagelijks leven. De teksten drukken op poëtische wijze emoties en gedachten uit die oprecht en echt zijn voor hen.

Hoewel de inspiratie voor hun muziek van heinde en verre komt, zijn een paar voorbeelden van artiesten die hen inspireren: Donovan, The Kinks, Jimi Hendrix, The Velvet Underground, The Gorillaz en Radiohead.

False Perspective

False Perspective is een jonge vierkoppige band met een nieuwe kijk op pop, rock, indie en alles daartussenin. Ze leerden elkaar kennen op de Technische Universiteit Delft en hebben een muzikale achtergronden variërend van klassiek tot jazz. Ze richten zich op het schrijven en uitvoeren van originele nummers die vaak voortkomen uit persoonlijke ervaringen en late-night gesprekken.

In september is hun debuut-EP uitgebracht. Het bevat vijf nummers, elk met hun eigen geluid en verhaal. Ingewikkelde relaties en vriendschappen, maar ook meer omvattende thema's als verslavingen en oorlog komen aan bod.