Zaterdag 10 december 2022
Aanvang: 19:00

Dutch Fretless Guitar FestivalEntree: Gratis
Locatie: Radarcafé

De fretloze gitaar is een moeilijk instrument om onder de knie te krijgen- er zitten geen frets op de hals, dus je moet je vingers precies op de juiste plaats op de toets zetten, anders klinkt het vals. Het is ook behoorlijk lastig om er akkoorden zuiver op te spelen. Je moet dit instrument dus echt op een andere manier benaderen dan een gewone gitaar en dat maakt het des te interessanter!

Wil je de magische klank van de fretloze gitaar ontdekken? Kom dan kijken en luisteren naar de internationale artiesten die op 10 december zullen optreden in Popradar in Loosduinen. 

Line-up:

Albert Dambeck (DE):

Componist & muzikant

In zijn werk omspant hij een scala van gecomponeerde stukken tot grafische opnames en interdisciplinaire geluidsinstallaties. Bijzondere aandacht gaat uit naar de zogenaamde " just intonation ", de afstemming van de toonhoogten op de boventonen. De composities gaan vaak gepaard met kunstwerken gemaakt met penseel en pen op papier.


Dreamflight to Antartica (NL):

Dream Flight to Antarctica bestaat uit de broers Tom en Harm Zeven op respectievelijk bas en drums en de in Mexico geboren Willem Niehorster op gitaar. Hij is ook de organisator van het Dutch Fretless Guitar Festival. De band bestaat al vele jaren, maar de huidige bezetting speelt sinds 2018 samen. Dream Flight to Antarctica is een powertrio dat progressieve rock speelt en daarbij graag verschillende maatsoorten gebruikt, zoals 7/8, 3/4 en 5/4. De muziek is voornamelijk instrumentaal, maar er zitten ook enkele nummers met zang in het repertoire. Dream Flight to Antarctica heeft voor dit festival een speciale gast: John van Maanen, een oude vriend van de band. Hij was zanger van de voormalige band Propeller, waar Willem ook in speelde.

vLookup Trio (UK):

Door effecten en live elektronica te gebruiken, creëert vLookup Trio texturale, deels gecomponeerde/ deels geïmproviseerde stukken die de sonische mogelijkheden van anders beperkte instrumentatie verkennen.

vLookup Trio zijn: Andy Hall - Trompet, Tom Atherton - Percussie, en Rich Perks - Fretloze elektrische gitaar.


Doors: 19:00
Entree: Gratis