Vrijdag 9 december 2022
Aanvang: 20:00

UITGESTELD! Vower + PAXEntree: Gratis
Locatie: Radarcafé

Dit optreden is uitgesteld vanwege de wedstrijd Nederland - Argentinië. Een vervangende Datum wordt binnenkort bekend gemaakt!

Vower:
Onvervuld verlangen met een goud randje.

Vower laat zich inspireren door jaren ’80 en ’90 noise, grunge en stoner en hedendaagse psychedelische synthrock: Tame Impala, Sonic Youth, Kyuss, Morphine. De toevoeging van analoge synths geeft de band z’n eigen geluid: een desert feel met een psychedelische vibe.

De karakteristieke stem van zanger Mook wordt gedragen door zware slaggitaren en synthdelays. De lyrics en zanglijnen van Vower komen voort uit een instrumentale basis en lijken daarmee te ontstaan uit een gevoel van onvervuld verlangen.

De bandleden hebben in het verleden in diverse formaties gespeeld. Op zang en gitaar Ruben Mook, Friso Lippmann op toetsen, Duco Lippmann op bas en Mathieu Prudon op de drums. Het geluid is klaar. De band heeft in eigen beheer een demo gemaakt en werkt nu aan een eerste album.

PAX:


PAX is een echte slaapkamer producer die graag experimenteert met elk instrument dat hij te pakken kan krijgen. Vanaf jonge leeftijd ontwikkelde PAX een brede interesse in alles wat met muziek of geluid te maken heeft. Na jarenlang verschillende instrumenten te hebben bespeeld, begon PAX in 2006 met het produceren van diverse muziekgenres. Jaren later heeft PAX gewerkt aan internationale samenwerkingen als de helft van een producersduo genaamd UDO, en blijft hij experimenteren met nieuwe instrumenten zoals Nepalese drums, didgeridoos en synthesizers. Met elke nieuwe creatie probeert PAX muziek te maken die een bepaalde emotie oproept. Voor dit optreden zal een loopstation zijn tweede man op het podium zijn, terwijl hij aan een volledig nieuwe reis begint die live performance is.


Entree: Gratis
Doors 20:00